Gratis verzending vanaf € 100 (BE) en € 150 (NL) | 30 dagen bedenktijd | Veilige verzending | Snelle klantenservice - ook op zondag!

De 10 sterkste GX Pokémon kaarten

|

Wat zijn Pokémon GX kaarten?

Pokémon GX kaarten lijken hard op Ex kaarten, maar er is toch een klein verschil. Net zoals EX geven GX kaarten ook 2 prijzen als je ze uitschakelt. Beiden hebben een heel hoog HP en sterke aanval waardoor ze verslaan niet zo makkelijk is. Net zoals EX moet je ook GX kaarten upgraden vanuit de evolutie. 

Wat is nu het verschil tussen GX kaarten en Ex kaarten? Wel het zit hem in de aanval. Gx aanvallen mogen maar een keer gebruikt worden per spel. Niet per pokémon, maar dus in het gehele spel. Je moet dus heel strategisch omgaan met de aanval, en het is dus een echte troefkaart om te gebruiken. 

Er zijn meer dan 100 verschillende GX kaarten. Wij hebben onze top 10 verzameld. Dit zijn volgens ons de beste! 

10. Palkia GX – Ultra Prism 147/156

10. Palkia GX - Ultra Prism 147/156 Sterkste GX kaart ter wereld

Eigenlijk zijn dit 2 GX kaarten in een die exact hetzelfde zijn met uitzondering van het type. De eerste Palkia is een dragon type. De tweede is dan weer een water type. Beiden gebruiken wel wateraanvallen. Dus het beste kies je op basis van de zwakte. De beste keuze is de Dragon vorm in veel gevallen. Dan kun je gewoon water aanvallen doen, zonder een zwakte tegen gras of elektriciteit. 

Palkia gebruikt Zero Vanish GX als haar belangrijkste aanval. Dit doet 150 damage en neemt alle energy weg van de tegenstander zijn of haar pokémon. Dit is dus een super krachtige aanval om te gebruiken op het einde, wanneer je opponent een hoop moeite heeft gedaan om alles klaar te zetten. 

Een sterk punt aan Palkia is dat dankzij dat het een legendarische pokémon is, je niets hoeft te evolven om hem te gebruiken.

9. Reshiram GX – Dragon Majesty 65/70

9. Reshiram GX - Dragon Majesty 65/70 sterkste Gx pokemon in de wereld

Dit is de tweede legendarische pokémon op de lijst. Net zoals Palkia is Reshiram GX een kaart die geen evolutie nodig heeft en een basic pokémon is. De aanval die Reshiram gebruikt is Vermilion GX. Deze heeft een schade van 180 en geeft je de mogelijkheid 5 fire energie vanuit je hand waar je maar wilt aan toe te voegen. 

Dit is een zeer sterke move om te gebruiken in early game. Zo heb je snel een energy voorsprong ten opzichte van je tegenstander. Daarnaast is de schade van deze aanval ook gigantisch. De meeste niet GX pokémon en ook een hoop GX´en zullen in 1 aanval KO gaan. Door Flame Charge kun je redelijk snel de benodigde energy halen voor deze aanval uit te voeren. Daarna kun je Scorching Column gebruiken om druk te blijven zetten en je opponent burn schade toe te brengen. 

8. Snorlax GX – Black star Promo SM05

Snorlax GX - Black star Promo SM05 sterkste Pokémon ter wereld

Weer een Basic Pokémon! Je hoeft Munchlax niet te spelen voor je Snorlax kunt inzetten dus je kan direct aan de slag met dit zwaargewicht. Snorlax pas je makkelijk in elk deck dat je hebt omdat je geen speciale energiekaarten nodig hebt.

Het hoge HP aantal zorgt ervoor dat het een echte tank is. Dat is nodig want met een terugtrekkost van 4 zal deze waarschijnlijk tot het einde in het spel blijven. De GX attack is top als je tegenstander een pokémon heeft waar je maar niet van afraakt. Pulverizing Pancake GX zorgt voor 210 damage. Het nadeel is dat Snorlax erna in slaap valt. 

Dat hoeft geen probleem te zijn want Thunderous Snore werkt alleen als Snorlax in slaap is, en doet 180 damage! Deze aanval heeft geen enkel nadeel! Je moet wel in slaap blijven, daar is maar 50% kans voor elke beurt. 

7. Tapu Koko GX – Guardians Rising 135/145

Tapu Koko GX - Guardians Rising 135/145 GX sterkste kaart ter wereld

Weer een legendarische basic pokémon die geen evoutie heeft (sorry). De HP van Tapu Koko GX is wat aan de lage kant met ´slechts´ 170. Toch is dat geen probleem om het tot nummer 7 op deze lijst te schoppen. Dat komt door de sterke aanval die deze kaart heeft.

Tapu Koko GX zijn Tapu Thunder attack doet 50 damage voor elke energie elk van de tegenstander zijn pokémon heeft. Als je deze kaart op een goedmoment inzet dan kun je waarschijnlijk elke kaart KO krijgen. 

6. Scizor GX – Celestial Storm 90/168

6. Scizor GX - Celestial Storm 90/168 sterke pokemon kaart gx

De eerste Pokémon van de lijst die je moet evoluren. Hiervoor heb je eerst een Scyther nodig. Scyther is vooral goed door de ability die de pokémon heeft. Als de kaart minder dan 100 Hp heeft dan doen zijn aanvallen 80 damage meer!

Je kunt dit combineren met de Cross Cut GX als je tegenstander een geëvolueerde Pokémon heeft. Deze aanval heeft maar 3 energies nodig om gebruikt te worden. Daardoor kun je deze snel gebruiken en 200 schade toebrengen, of maar liefst 280 als je minder dan 100 HP hebt. 

Een ander voordeel is dat Scizor GX ook maar 1 energy moet betalen om zich terug te trekken. 

5. Lugia GX – Lost Thunder 155/214

5. Lugia GX - Lost Thunder 155/214

Lugia Gx mag niet op deze lijst ontbreken. Dit is weer een legendarische basisch Pokémon waar je geen speciale energie voor nodig hebt. Lost Purge GX is een van de sterkte aanvallen die je in de TCG tegenkomt. Je kunt elke actieve Pokémon die je maar wilt ermee uitschakelen.

Je hebt maar 3 energies nodig om dit te doen. De Pokémon gaat rechtstreeks naar de lost zone en kan dus niet terugkeren naar het gevecht, wat er ook gebeurd! Eens deze aanval gedaan is kun je Lugia GX zijn Pelagic Blade gebruiken. Dit doet maar liefst 170 schade.

4. Toxapex GX – Guardians Rising – 57/145

4. Toxapex GX - Guardians Rising - 57/145 sterkste pokemon kaart ter wereld

Toxapex evolueert van Mareanie. De Gx Pokémon heeft gigantisch veel HP wat er voor zorgt dat hij tegen een stootje kan. De Total Shelter GX aanval kan heel nuttig zijn afhankelijk van het moment dat je hem gebruikt. 

De aanval doet maar liefst 150 aan schade en zorgt ervoor dat Toxapex de volgende beurt volledig immuun is tegen schade of status effecten. Dat helpt je om de wedstrijd langer te rekken nog een aanval te doen op actieve Pokémon van de tegenstander. 

3. Darkrai GX – Burning Shadows 82/147

3. Darkrai GX - Burning Shadows 82/147
sterkste kaart in de wereld GX beste

Dit is weer een sterke basic pokémon die niet te onderschatten valt. Door Dead End Gx kan Darkrai elke pokémon knock out maken die actief is. Ongeacht van hoeveel HP deze heeft. Er is wel 1 nadeel. De pokémon moet een status conditie zoals slaap of poison hebben. 

De andere move die Darkrai GX heeft is ook heel sterk. Dark Cleave doet maar liefst 130 damage. Het is de ability dat er voor zorgt dat deze kaart zo sterk is. Als Darkrai GX KO is kan de kaart terug naar de bank, met 1 energie aangebracht. 

2. Guzlord GX – Crimson Invasion – 63/111

2. Guzlord GX - Crimson Invasion - 63/111 sterkste pokemon GX

Sorry, maar Guzlord GX is weer een basis pokémon! Dat toont je aan hoe belangrijk het is om snel te kunnen spelen en niet te wachten op evoluties in de huidige metagame. Guzzlord GX heeft maar liefst 210 HP waardoor hij een echte tank is. Dat is nodig want de terugtrek kost is 4. 

De eerste aanval Eat Sloppily geeft Guzzlord 1 energy en steeks er meestal een stuk of 2 in je discard pile. Hierdoor kun je ze makkelijk recycelen en sparen voor de toch wel heel dure aanvallen Tyrannical Hole – dat 180 damage doet – en Glutton GX die 100 damage doet en je 2! Extra prijskaarten laat trekken. Dat wil zeggen als je er in slaagt om een EX of GX pokémon te verslaan, je 4 prijskaarten mag trekken. 

1. Diaga GX – Ultra Prism 100/156

1. Diaga GX - Ultra Prism 100/156 sterkste GX Pokémon is Palkia

Dit is de sterkste GX Pokémon kaart die er bestaat volgens ons. Helemaal volgens de verwachtingen is Dialga GX weer een basic Pokémon. Wanneer je geen Pokémon TCG speelt is het makkelijk om deze kaart te onderschatten. De aanval Timeless GX doet 150 schade en zorgt ervoor dat je tegenstander een beurt moet overslaan. 

2 beuren na elkaar krijgen in Pokémon is echt zwaar overpowered. Als je een steel type deck hebt en Dialga GX zit er nog niet in, dan doe je dat best zo snel mogelijk! 

Ben je het niet eens met onze lijst, of hebben we een kaart volledig over het hoofd gezien? Laat ons dan weten wat jij de sterkste GX kaart in de wereld van Pokémon vindt!

About Me

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus curae malesuada dignissim lacus convallis massa mauris.

Geef een reactie