Gratis verzending vanaf € 100 (BE) en € 150 (NL) | 30 dagen bedenktijd | Veilige verzending | Snelle klantenservice - ook op zondag!

Japanse Pokémon kaarten kopen en verzamelen

|

Als je al even in de Pokémon community actief bent heb je het vast al gemerkt; Japanse Pokémon kaarten zijn geweldig! Maar wat maakt deze kaarten zo leuk om te verzamelen en waar kun je Japanse Pokémon kaarten kopen? 

Engelse of Japanse kaarten, welke zijn de beste om te verzamelen

Voordat je een hoop geld in pokémon producten steekt is het altijd nuttig om je eens af te vragen, wat je precies wil verzamelen. Er zijn een hoop verschillen tussen de Japanse versie van Pokémon kaarten en de Engelse, daarom is het een goed idee hier even bij stil te staan.  

Een van de belangrijkste verschillen zijn de materialen waaruit de Pokémon kaarten gemaakt zijn. De randen van de Pokémon kaarten van de Engelse versie hebben die bekende gele kleur. De randjes van de Japanse kaarten daarin tegen hebben een zilveren kleur. Dat is het meest opvallende verschil op het eerste zicht – buiten de taal natuurlijk – maar er is natuurlijk meer dan dat. 

Als je eens dichterbij kijkt dan zie dat er nog een hoop meer verschillen zijn. Zo zul je zien dat de Japanse kaarten een glossy uitzicht hebben en een stuk gladder voelen aan je vingertoppen. De Engelse en Nederlandse Pokémon kaarten voelen een stuk meer dan gewoon karton aan. Daarom dat over het algemeen de Japanse kaarten over het algemeen als van hogere kwaliteit worden gezien. 

De Japanse holos zijn ook wat anders. Deze zien er meer uit als zonnestralen in vergelijking met vuurwerk voor de Engelse.

Nog een leuk verschil is en dit is iets wat niet veel mensen weten is dat nieuwe Japanse kaarten een eerste editie teken kunnen hebben, terwijl de oude dit niet hebben. Dit is omgekeerd in vergelijking met de westerse sets. Daar hadden Pokémon kaarten in het begin nog een first editie teken, nu hebben deze dit niet meer. 

Hoe zien japanse pokemon kaarten eruit

Hier is niet een antwoord op te geven. Het vorige stukje ging over moderne Pokémon kaarten. Er zijn hiervoor nog een paar andere iteraties geweest. Er zijn een hoop verschillend uitziende Pokémon kaarten op de markt gebracht over de jaren. We zullen de belangrijkste 3 hier bespreken.

1. Topsun kaarten

Deze Japanse kaarten worden als de allereerste Pokémon kaarten beschouwd. Hoewel er 1995 op de onderkant van de kaarten staat, werden deze pas 1996 geprint. Deze waren niet te verkrijgen in booster packs zoals nu, maar ze zaten per 2 in pakjes kauwgom. De allereerste kaarten hadden geen nummer naast de naam van de Pokémon en een blauw achterkant. Deze werden geprint 1995.  

De kaarten vanaf 1997 hadden een kaartnummer naast de naam en een blauwe achterkant. De meest recente (1998) hadden een groene achterkant. Deze kaarten worden nu niet meer gemaakt. 

Na juni 1997 had je een kleine kans om holo kaarten te krijgen. Dit zijn prism kaarten en nog steeds topsun kaarten. 


Dit zijn dus meerdere types verschillende Pokémon kaarten voor er ook maar sprake was van het bestaan van de first edition base set kaarten. 

2. Vintage Japanse Pokémon kaarten

Deze kaarten zullen er al een stuk meer vertrouwd uitzien dan de Topsun kaarten. Interessant genoeg, de vintage Japanse kaarten hebben Pocket Monster op de achterkant, niet Pokémon. Pocket monster is de volledige naam van Pokémon, wat een contractie is van de eerste letters van de 2 woorden. Deze hebben net als de Engelse kaarten een gele rand.

3. Moderne Japanse kaarten

Dit zijn de Japanse Pokémon kaarten die hedendaags worden geprint. Deze hebben een glossy ogend oppervlak, voelen premium aan en niet als karton, en hebben een zilveren rand. De holo ziet er ook iets anders uit.

Wat is de waarde van Japanse Pokémon kaarten 

De waarde ligt ergens tussen de 0,01 cent en de 800 000 dollar. Ja zo gek is het gesteld met deze kartonnetjes! Net zoals er geen vaste waarde is voor de Engelse kaart is er ook geen vaste prijs voor een Japanse Pokémon kaart. De duurste Pokémon kaarten zijn de Japanse Pikachu illustrator kaart en de Topsun Charizard kaart van 1996.

Voor de bulk van de kaarten kun je wel stellen dat Pokémon kaarten uit Japan een stukje goedkoper zijn. Over het algemeen zijn deze ongeveer 60% van de prijs van de Engelse. 

Er is wel een uitzondering, de Japanse Trainer Cards zijn ongeveer dubbel zo duur als de Engelse, zeker als het full arts of gold cards zijn. Dit omdat ze ietsje zeldzamer zijn in Japanse booster packs, er zitten namelijk geen 11 maar 5 kaarten in zo een pack! 

Hou er ook rekening mee dat de prijs die je betaalt ook afhangt van waar je woont. In Japan zal je een stuk minder betalen voor je Japanse kaarten. 

Welke Japanse Pokémon booster box kopen 

Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk zin om een pokemon booster box uit Japan te kopen en te openen. Deze koop je best bij ons op cardspot.be ! Als je eens Googled, dan zie je dat er tientallen, zo niet honderdtallen verschillende zijn. Er zitten fakes tussen, sommige zijn over priced, ander zijn saai om te openen. Wij zorgen ervoor dat we altijd de recente booster boxen uit Japan in de winkel hebben tegen een stevige prijs.  

Wij werken samen met distributeurs rechtstreeks uit Japan. Ook gaan we zelf jaarlijks op een Japan trip om coole kaarten tegen scherpe prijzen te halen. 

De 5 leukste recente Japanse promo kaarten (volgens mij)

Japan heeft veel meer verschillende soorten Pokémon kaarten dan de Engelse, laat staan de Nederlandse varianten. Het aantal promo´s dat er in Japan uitkomen is bijna ontelbaar. Op een jaar zijn het er vaak meer dan 50. Daarom is het moeilijk om de objectief ¨leukste¨ te kiezen. Daarom heb ik er voor gekozen degene die ik het leukste vind, en recent zijn uitgekomen en nog relatief betaalbaar zijn op te lijsten. 

  1. Kanazawa Pikachu 143
  2. Scream munch Psyduck
  3. Grand Prix Charizard
  4. Koko
  5. Snorlax ICHIGEKI

About Me

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus curae malesuada dignissim lacus convallis massa mauris.

Geef een reactie