Gratis verzending vanaf € 100 (BE) en € 150 (NL) | 30 dagen bedenktijd | Veilige verzending | Snelle klantenservice - ook op zondag!

Hoe maak je je eigen Pokémon kaart

|

Iedereen heeft zich wel al eens afgevraagd hoe je zelf een Pokémon kaart kan maken. We gaan ervan uit dat je dit wil doen voor jezelf of als cadeau voor een vriend of vriendin. Je eigen neppe Pokémon kaarten maken om te verkopen is niet alleen fraude maar ook schending van intellectuele eigendomsrechten. Als jurist met een specialisatie in IP kan ik je vertellen, daar gaat je spaarpotje niet goed vanaf komen. Dus niet doen! 

Is het legaal je eigen Pokémon kaarten te maken?

Laten we eerst deze vraag behandelen. Zoals alles in het recht is het antwoord: Dit hangt ervan af. 

Maak je de Pokémon kaart om te verkopen en te doen alsof dit een echte kaart is? Dan is dit helemaal illegaal. Je pleegt inbreuk op verschillende onderdelen van het intellectuele eigendomsrecht van de Pokémon Company en je pleegt fraude. 

Een ander scenario is dat je een kaart maakt, die duidelijk vals – en je geeft dit aan – is om te verkopen. Dit is ook illegaal! Hoewel het geen fraude is, is het nog steeds inbreuk op het intellectuele eigendomsrecht. 

Ten slotte, het is mogelijk dat je een eigen Pokémon kaart maakt gewoon om als cadeau te geven. Dit zal ergens in een grijze zone liggen, maar zo onmenselijk zijn ze bij Pokémon nu ook niet dat je een rechtszaak aan je been zal krijgen zolang je geen winst maakt erop! 

Manier 1 om je eigen Pokémon kaarten te maken 

Je kan digitaal op het internet snel en gemakkelijk een Pokémon kaart maken als meme of gewoon omdat het leuk is. Een goede manier om mypokecard.com te gebruiken. Dit is de snelste manier om een te maken. 

Dit is wel niet van de hoogste kwaliteit zoals je kan zien op het onderstaande plaatje. Wel is het een manier om op een heel snelle manier een volledig deck kaarten te maken en te printen. Een leuk idee om eens je TCG game wat extra fun te geven! 

Manier 2 om je eigen Pokémon kaarten te maken

Haal je knutselgerei maar boven! Een Pokémon kaart kun je natuurlijk ook gewoon tekenen en schilderen. 

Dit heb je nodig om zelf een pokemonkaart te maken:

  1. Papier, best een extra dikke soort
  2. Een schaar om het papier te knippen
  3. Een lat
  4. Kleurstiften of waterverf om de afbeelding te tekenen.
  5. Een lamineer machine

Dat is alles wat je nodig hebt om je eigen kaart te maken. Tip: Dit is een super leuke bezigheid om met kinderen te doen als je ze even extra lang zoet wil houden. Laat ze gerust de vrije loop gaan met hun fantasie! 

About Me

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus curae malesuada dignissim lacus convallis massa mauris.

Geef een reactie