Gratis verzending vanaf € 100 (BE) en € 150 (NL) | 30 dagen bedenktijd | Veilige verzending | Snelle klantenservice - ook op zondag!

Pokémon: De 10 sterkste EX kaarten

|

Als je al even Pokémon kaarten verzameld of je nog de eerste generatie herinnert, dan zie je het ook. Kaarten worden steeds sterker, en dat is zeker het geval voor EX Pokémon. Ex kaarten werden in de Pokémon TCG eind 2011 geïntroduceerd. Ze hadden een heel grote impact op hoe het spel werd gespeeld, en maken een cruciaal deel uit van je deck. We kijken in dit artikel niet alleen naar hoe sterk de aanval is, en hoeveel HP de kaart heeft, maar ook naar de sterktes en de zwaktes van de Pokémon! Wij vertellen je hier welke Ex pokemon wij de sterkste ter wereld vinden!

1. Mega Gengar EX – Phantom Forces

Mega Gengar EX - Phantom Forces sterkste ex pokemon kaart ter wereld

De Phantom Gate aanval van Gengar is een van de beste in de hele Pokémon kaarten geschiedenis. Voor slechts 3 energies kun je elke aanval van je tegenstander nabootsen. Voor zo een laag aantal energies kun je vaak nog voor tegenstander zelf de aanval gebruiken. 

Dat niet alleen, de terugtrekkingskosten van Mega Gengar GX zijn ook een van de laagste van alle EX kaarten. Het kost slecht een (kleurloze) energie om de kaart terug op de bank te zetten. Dit maakt de kaart een van de sterkste kaarten om in je dek te hebben en ideaal om snel schade uit te delen! 

2. Mega Charizard X EX – FlashFire

2. Mega Charizard X EX - FlashFire sterkste ex kaart

Wat een kaart! Dit is waarschijnlijk de sterkste Charizard  kaart die er bestaat. Ze hebben deze enorm krachtig gemaakt met een aanval van 300! Wild Blaze doet net zoveel schade als de Mega Charizard Y EX zijn Crimson Drive, zonder schade te doen aan zichzelf. Het enige nadeel is dat je 5 kaarten van je deck moet doen. Daardoor kun je het gevaar lopen dat je zonder kaarten komt te zitten en je verliest. Met een aanval van 300 zien we je wel snel eerder winnen dan zonder kaarten te komen zitten.

Wat deze Ex Pokémon extra sterk maakt is het toch wel hoge HP gecombineerd met een niet vaak voorkomend type als zwakte; Fairy. Doordat Wild Blaze maar 2 fire energies gebruikt.

3. Mega Tyranitar Ex – Ancient Origins

3. Mega Tyranitar Ex - Ancient Origins

Als je een aanval hebt dat ¨Destroyer King¨ heet dan weet je dat je met een sterke kaart te maken hebt. De basiskracht van deze aanval die 4 energies kost is 110. Echter is het effect van de aanval een van de beste van elke Ex kaart die er bestaat, zeker als je doel is om zoveel mogelijk schade aan te richten. Voor elke 10 hp dat je tegenstander zijn Pokémon is verloren, doet de aanval 60 extra schade! 

Heb je bijvoorbeeld je tegenstander al eens 40 hp schade toegebracht dan doet Destroyer King nu 350 HP damage! Dit maakt Mega Tyranitar EX een super kaart voor elk deck die gebaseerd is rond Dark Pokémon. 

4. Mega Charizard Y EX – Flashfire expansion

Mega Charizard Y EX - Flashfire expansion sterkste EX kaart pokemon ter wereld

De tweede kaart van Flashfire! Weer een Charizard Ex kaart en een hele sterke. De reden waarom deze niet op nummer 1 staat is omdat Crimson Dive, ondanks de 300 schade, 50 damage aan Charizard zelf doet. De kaart kan bijna elke Pokémon in 1x uitschakelen met de 300 damage, maar door de 50 recoil is deze kaart makkelijk uit te schakelen in de volgende beurt. 

De kaart werkt het beste in een Fire deck, maar door de 3 kleurloze energies kun je het ook in een andere decks gebruiken. Als je een paar sterke healing trainer kaarten hebt kun je wel heel veel schade ongedaan maken en deze kaart nog sterker maken! 

5. Mega Venusaur EX – XY Evolutions

Deze Pokémon lijkt op het eerste zicht niet super sterk met een aanval van 120 voor 4 energies, maar vergis je niet. Door de paralysis en poison effecten van de aanval kun je een hoop extra tijd kopen om je zaken in orde te krijgen. 

Als tegenstander is dit echt een vervelende Ex Pokémon om tegen op te moeten boxen. Zeker omdat geluk zo een belangrijke factor is. Je hebt maar 50% kans om aan te vallen en je krijgt sowieso poison damage. 

6. Mega Ampharos EX – Ancient Origins

De eerste elektrische EX Pokémon op deze lijst is Ampharos zijn mega evolution. Deze kaart is uitgebracht in de Ancient Origins set. De aanval – Exavolt – geeft je de optie om boven op de 120 basis schade, nog eens 50 extra schade te doen en de andere zijn actieve Pokémon te verlammen. Daarvoor moet je wel 30 schade verdragen op Mega Ampharos EX. De HP is goed, maar de terugtrek kosten zijn redelijk hoog, 3 energies.

Deze kaart is een topper om chaos te veroorzaken bij de tegenstander. Zeker als je genoeg healing trainer kaarten hebt om de hitpoints te herstellen is dit een sterke kaart voor je electric deck mee te versterken. 

7. Mega Aggron EX – Primal Clash

7. Mega Aggron EX - Primal Clash sterkste EX kaart in de wereld

Wil je een echte powerkaart in je deck toevoegen dan is deze EX Pokémon altijd een goede keuze. Met een aanval zoals Megaton Slam weet je dat je schade gaat doen aan je tegenstander. Je moet wel geluk hebben. De basiskracht van de aanval is 120, maar als je kop gooit met een munt doe je er 240. Niet veel Pokémon zullen deze aanval overleven. 

Het nadeel van deze kaart is dat je 2 metal energies nodig hebt om te spelen. Daardoor past deze alleen in een echt metal Pokémon deck. Ook kost het maar liefst 4 energies om deze kaart terug te trekken. Dus eens de kaart in het spel is zal hij waarschijnlijk moeten vechten tot het bittere einde! 

8. Mega Kangaskhan EX – Flashfire

Mega Kangaskhan EX - Flashfire sterkste EX kaart ter wereld

Nog een super sterke EX Pokémon uit de Flashfire expantie! Dit is de beste normal type kaart van de hele lijst. Als je een echte geluksvogel bent dan is deze kaart echt super krachtig. De basisaanval van 100 kost slechts 3 energies. Elke keer je een kop gooit tot je munt hebt doe je daar 30 schade bij. Het is een gok om te gebruiken, maar als je geluk hebt is er dus geen limiet op de schade. 

Door dat je geen kleuren energies nodig hebt kun je deze kaart gemakkelijk in elk deck inpassen. Dit maakt de Mega Kangaskhan Ex een goede optie om je wat extra power te geven. 

9. Mega Gardevoir Ex – Primal Clash expansion

Mega Gardevoir Ex - Primal Clash expansion

Nog een kaart die in principe eindeloos schade kan doen. Mega Gardevoir EX is een leuke kaart om mee te spelen als je eens gestoord veel damage wil doen. Voor elke fairy energy, ongeacht op welke Pokémon doet de Mega Gardevoir EX 30 damage extra! De ene fairy energy dat je aan de kaart toevoegt zorgt voor een basis schade van 30. 

In een Fairy Deck is deze kaart enorm sterk als je hem goed gebruikt. Hoewel Fairy kaarten niet de allerbeste zijn, is het wel leuk om mee te spelen. Je kunt makkelijk 300+ schade doen met een enkele aanval. 

10. Mega Blaziken EX – XY Black Star Promos

10. Mega Blaziken EX - XY Black Star Promos sterkste EX kaart ter wereld

Als je deze Pokémon 2 beurten op het veld kan houden, kan die iedereen het wel moeilijk maken. De eerste beurt doet Moonsault Blaze 100 damage, niet slecht. De tweede beurt dat je de aanval gebruikt doet die maar liefst 200 schade. Er is geen enkel nadeel aan deze aanval te gebruiken. Dat maakt de kaart super sterk als pure damage maker.

Mega Blaziken EX is een leuke kaart om in je Fire Deck te steken. Let wel op wanneer je tegen een water deck speelt want dan gaat deze kaart het niet lang overleven met de 210 HP dat hij maar heeft.

Hebben we een kaart gemist? Of ben je het niet eens met onze lijst? Laat het ons gerust weten! 

About Me

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus curae malesuada dignissim lacus convallis massa mauris.

Geef een reactie