Gratis verzending vanaf € 100 (BE) en € 150 (NL) | 30 dagen bedenktijd | Veilige verzending | Snelle klantenservice - ook op zondag!

Zo speel je draft in magic the gathering

|

Dit is onze uitgebreide gids over hoe je draft in Magic: The Gathering onder de knie krijgt! Of je nu je eerste spelletje wilt spelen of een ervaren speler bent, voegt drafting een spannende en vaardigheidsbepalende dimensie toe aan het spel.

In deze blog leiden we je door het draftingproces, geven we je essentiële strategieën en helpen we je een leuk deck te bouwen.

De draft opzetten

Om te beginnen verzamel je rond een tafel met ongeveer 7 andere spelers, elk uitgerust met 3 boosterpacks. Deze kaart wordt de basis van je deck, dat uit minimaal 40 kaarten moet bestaan. Daarna neemt jouw deck het op tegen de decks van andere spelers in spannende 1-op-1 potjes Magic. De beste spelers krijgen meestal een prijs.

Boosters doorgeven en je deck samenstellen

Na het kiezen van je eerste kaart, geef je de overgebleven kaarten van het pakje door aan de speler links van je (of rechts als het het tweede pakje is, en weer links als het het derde is). Vervolgens krijg je het pakje van de speler aan je tegenovergestelde kant. Kies een kaart uit dit pakje en geef het door in dezelfde richting als je vorige pakje. Door dit patroon te volgen, bouw je verder aan je Booster Draft-deck.

Drafting Strategie: BREAK/BREAD

Als je begint met drafting, is het cruciaal om een slimme kaartstrategie te gebruiken. Veel spelers gebruiken het acroniem BREAK of BREAD als leidraad:

  • B = Bommen: Geef voorrang aan grote kaarten die het spel aanzienlijk kunnen beïnvloeden als ze worden gespeeld.
  • R = Removal: Zoek spells die de permanents van je tegenstander elimineren, vooral creatures. Gerichte en massale verwijdering zijn waardevolle troeven.
  • E = Evasion: Zoek wezens die moeilijk te blokkeren zijn, zoals wezens met “Unblockable” of Flying abilities.
  • A = Aanvallers: Als bovenstaande categorieën beperkt zijn, richt je je op sterke wezens voor consistente gameplay.
  • Krap/Dregs: Al het andere. Kies on-color spells die passen bij het thema van je deck of overweeg kaarten voor je Standard deck laat in de draft als dat nodig is.

Decksamenstelling en kleurkeuze

Zorg ervoor dat je deck slechts 40 kaarten bevat, inclusief 17 lands (je kunt dit aantal aanpassen op basis van je mana-curve). Bij de meeste drafts heb je 45 kaarten om uit te kiezen, maar als je het beperkt tot 40 kaarten, speel je je beste kaarten efficiënt. Streef naar 23 spells en 17 landen voor een optimale kaart/land-verhouding.

Tot slot kun je je deck het beste beperken tot 1 of 2 kleuren voor meer consistentie. Hoewel 3 kleuren kunnen werken met wat mana fixing, vermijd 4 of 5 kleuren decks, omdat het een uitdaging kan zijn om consequent spells uit te voeren zoals dat nodig is.

Onthoud dat naarmate je meer drafting-ervaring opdoet, je je strategie zult verfijnen en zult leren om een krachtig deck te bouwen met een samenhangend plan. BREAK/BREAD is dus een handig startpunt, maar voel je vrij om je aanpak na verloop van tijd aan te passen en verder te ontwikkelen.

About Me

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus curae malesuada dignissim lacus convallis massa mauris.

Geef een reactie